Donsdekenreiniging

Een frisse, schone donsdeken zorgt voor een optimaal slaapcomfort en een goede nachtrust. Opteer dus voor een regelmatige donsdekenreiniging op professionele wijze, best om de 5 jaar. Dankzij zo’n donsdekenreiniging zal je niet enkel kunnen genieten van een zalige nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je donsdeken. We kunnen deze donsdekenreiniging voor donsdekens van alle merken en soorten.

donsdeken

Professionele donsdekenreiniging

Zweten doen we allemaal tijdens onze slaap, de ene persoon al iets meer dan de andere. Door zijn vochtregulerende werking neemt het dons elke nacht een hoeveelheid van ongeveer 1 dl per persoon vocht en zweet op.

Verluchten is dus de boodschap! Hoewel vocht en zweet tijdens het verluchten opnieuw wordt afgegeven, laat transpiratievocht echter wel steeds residu’s na op donsvlokken. Vervolgens worden deze vlokken plakkerig, gaan ze samen klitten en kunnen ze zelfs klonters vormen. Met als gevolg dat door een vermindering aan volume het deken minder gaat isoleren en jou dus bijgevolg ook minder warmte zal bieden.

Omdat een donsdeken nu eenmaal moeilijk zelf grondig te reinigen valt, raden we steeds een professionele donsdekenreiniging aan. Een dergelijke donsdekenreiniging laat je best om de 5 jaar plaatsvinden. Hierdoor zal je niet enkel kunnen genieten van een warme nachtrust, maar verleng je ook nog eens de levensduur van je geliefkoosde donsdeken!

Hoe werkt een donsdekenreiniging

Donsdekenreinigingen nemen we ondertussen al meer dan 30 jaar voor onze rekening. Daarom garanderen we iedere keer weer een professionele reiniging van alle donsdekens, ongeacht de soort. Maar hoe gaat zo’n donsdekenreiniging nu precies in zijn werk? Bij een donsdekenreiniging gebeurt het wassen van de dons en de tijk -oftewel overtrek- volledig apart. Het dons wordt volledig uit de tijk gehaald en in een speciale machine vakkundig gewassen. Hierbij kan hij eventueel ook hersteld en ontdaan worden van stof eventuele gruis. De tijk wordt apart gewassen en indien nodig vernieuwd. Wens je je donsdeken te verlengen of verbreden? Ook voor deze diensten kan u hiervoor bij ons terecht!

Donsdekens en droogkuis/nieuwkuis

Mag ik mijn donsdeken laten wassen door een droogkuis/nieuwkuis ? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Gelukkig stellen veel mensen deze vraag VOOR ze hun donsdeken hebben binnengebracht bij de droogkuis. Sommige mensen hebben minder geluk en zitten uiteindelijk met een beschadigd donsdeken dat klaar is voor de vuilbak.

Hoe kan je dit vermijden? Door je altijd goed te informeren over de manier van werken. Dons is een zeer fragiel product en moet met zorg en vakkennis behandeld worden.

De grootste fouten van niet gespecialiseerde droogkuizen :

  • Chemische wasproducten beschadigen de dons en zorgen voor geur hinder
  • Wassen op te warme temperatuur zorgt voor het opbollen van de dons (volume verlies)
  • Wassen op koude temperatuur verwijdert onvoldoende het vuil

Daarom raden wij altijd aan om te opteren voor een gespecialiseerde dons reiniging. Bij onze reiniging  halen we de dons volledig uit de tijk. De tijk wordt op hete temperatuur gewassen zodat deze terug vrij is van vuil en bacteriën. De dons wordt vervolgens gewassen met een milde shampoo die de natuurlijke vetlaag en waterafstotende kwaliteit van de dons niet beschadigd. Hierdoor krijgt de dons terug volume en wordt deze terug in de tijk geblazen.

droogkuis